maanantai 18. kesäkuuta 2012

Rantapäivä


Eilen alkoivat vihdoinkin niin lämpimät ilmat, että pääsimme rannalle. Lämpötilat ovat pitkään olleet kyllä hieman hellerajan yläpuolella, mutta nyt pitäisi olla ainakin viikon verran vähintään 30°c, joten eiköhän täällä tarkene.

Venetsian rannat sijaitsevat Lidon saarella. Saari on pitkulainen ja rantoja on eri puolilla. Sopivan rannan voi valita riippuen siitä, haluaako maksaa mukavuuksista (aurinkotuoli ja -varjo, vessat ja suihkut jne.) vai käyttää ilmaista rantaa, joka ei kuitenkaan tarjoa muuta kuin hiekkaa, vettä ja aurinkoa. Itse valitsen toisen vaihtoehdon. Ilmaisia rantoja on kolmella alueella. Kaikki saarelle tulevat vesibussit pysähtyvät Santa Maria Elisabettan pysäkillä (löytyy myös nimellä Lido S.M.E). Pysäkki on saaren pitkän sivun keskellä, kun taas rannat sijaitsevat toisella pitkällä sivulla. Lähin ilmainen ranta löytyy, kun kävelee pysäkiltä suoraan eteenpäin leveää Gran vialea. Kävelymatka ei ole pitkä, ja tien päädystä löytyvät niin ilmainen ranta kuin molemmin puolin alkavat maksulliset rannatkin. Muut ilmaiset rannat löytyvät saaren kahdesta päästä. Koska saari on pitkä, kannattaa näille rannoille mennä bussilla. Lidon saarella on siis autoja ja hyvin saaren eri osia palveleva julkinen liikenne. San Nicolò löytyy saaren pohjoispäästä ja Alberoni eteläpäästä.

Koska A oli työskennellyt ahkerasti koko viikon, ei hän halunnut aamulla kiirehtiä rannalle. Tai siis hänen sanojensa mukaan ”ei huvita juosta vapaapäivänä”. Ongelmana on, että näköjään ainoa vaihtoehto juoksemiselle on se, että aikaa tuhlataan aivan tarpeettomasti kotona maleksimiseen sen sijaan, että hoidettaisiin tarpeelliset asiat rauhassa ja sen jälkeen lähdettäisiin. Lopputuloksena oli se, että olimme rannalla vasta klo 15 jälkeen. Olisin toivonut rantakäynniltä hieman väriä lähes läpinäkyvän valkoiseen ihooni, mutta iltapäiväaurinko ei kovin paljoa tähän tuonut apua. Sanotaanko, että rasvattoman maidon väristä on siirrytty täysmaitoon.

Lämpöä ranta sen sijaan tarjosi ja sainpa talviturkinkin heitettyä (jos mikä tahansa pulahdus merivedessä lasketaan, tuntui nimittäin vielä liian kylmältä). Mielellään olisin kyllä viettänyt vedessä enemmänkin aikaa, koska en ole koskaan nähnyt Lidon vettä niin puhtaana. Ei roskan roskaa ja vesi oli täysin kirkasta. Toivottavasti se säilyy koko kesän yhtä kauniina.

Ei kommentteja: