maanantai 4. kesäkuuta 2012

Paluu arkeen


Viime viikkoina olen laatikoiden purkamisen lisäksi vääntänyt kurssien lopputehtäviä aamusta iltaan. Viikonloppuna ehdin onneksi rentoutua ja pääsin jopa hieman ulkoilemaan. Tänään koitti paluu arkeen, kun A aloitti työt ja itse siirryin gradun kimppuun. Tarkoituksenani on työstää gradua virastoaikoina, kun A on töissä. On pakko asettaa aikatauluja, sillä muuten on helppo tehdä vähän kaikkea muuta ja kirjoittaa paniikissa vasta sitten, kun palautuspäivä lähenee. Ei sillä, että varsinaista palautuspäivää olisi, mutta olisi opinnot kiva saada jollain aikataululla kasaan. Se on jännä, miten siivoaminenkin alkaa houkuttaa, kun oikeasti pitäisi tehdä jotain aivan muuta.

Koska työskentelen kotona, kun taas A on töissä mantereen puolella, on omissa aikatauluissani työmatkan verran joustoa. Herätyksen voi siis hyvällä omallatunnolla siirtää hieman myöhemmäksi. Ja vapaapäivänkin pitää ehkä tarvittaessa. Tai pidentää lounastaukoa blogin kirjoittamista varten. Tänään on ollut hyvä päivä aloittaa gradun teko, sillä ulkona tulee vettä vaakatasossa. Helpompi se on näin aloittaa kuin aurinkoisena ja lämpimänä päivänä, jolloin tekisi vaan mieli mennä rannalle. Varsinkin, kun läppärille tarkoitetun auringonvarjon suunnittelu on vielä vähän kesken.

Tänään heräsin siinä vaiheessa, kun A oli lähdössä töihin, hieman jännittyneenä ensimmäisestä työpäivästä. Jossain vaiheessa huppareita käyttävästä pojasta oli tullut kauluspaitainen mies. Yksi paita tekee suuren eron. Missä vaiheessa siitä tuli vakavasti otettava aikuinen?

Illemmalla pitää ehkä käydä spritzillä juhlistamassa ensimmäistä työpäivää. Siihen asti pitänee keskittyä graduun.

Ei kommentteja: