tiistai 12. kesäkuuta 2012

Pyörremyrsky


Kun en ole enää maanjäristyksiä huomannut (ei sillä, etteikö niitä olisi edelleen ollut, aiempaa hieman lievempinä vain), oli tänään pyörremyrskyn vuoro. Se iskikin sitten suoraan Venetsiaan, erityisesti Sant’Elenan alueelle. Kovin vakavia vaurioita trombi ei kuitenkaan aiheuttanut, mutta ilmeisesti vanhemmilla venetsialaisilla on vielä muistissa vuoden 1970 pyörremyrsky, joka imaisi vesibussin mukaansa aiheuttaen 21 ihmisen hukkumisen.

Hyvin tarkkaavainen ihminen kun olen, en edes huomannut koko asiaa, vaan kuulin siitä A:n soittaessa huolestuneena töistä. Olen huomioinut tänään vain ajoittaiset kovat sateet (raekuurokin tuli jossain vaiheessa) ja kovan tuulen. Koska ulkona sataa, ei ikkunoitakaan viitsi pitää kovasti auki, joten huomiot ulkomaailmasta ovat hyvin rajoittuneet. Jossain vaiheessa taisin kyllä kuulla jotain ääntä, mutta se taisi olla vain ukkonen. Onneksi en ole meteorologi.

Täytyy sanoa, ettei tämä kuukausi luonnonilmiöiden kannalta ole ollut paras tänne muuttamista ajatellen. Ei sillä, että ne olisivat henkilökohtaisesti koskettaneet varsinkaan, kun en enää edes herää maanjäristyksiin. Sehän ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että monet muut ovat niistä kärsineet kovastikin. Niin kauan kuin ilmiöt eivät osu omalle kohdalle, voi kuitenkin elää aivan yhtä rauhassa kuin missä tahansa muuallakin. Samalla tavalla kuin katsoisi uutisia kuivuudesta tai sodasta toisessa maassa. Tuntuuhan se kamalalta ja haluaisi auttaa, mutta tilanne tuntuu silti kaukaiselta. Onneksi luonnonilmiöt eivät ole pahasti häirinneet elämää täällä, sillä en edes osaisi huolestua tällaisista asioista. Näin voin jatkaa rauhaisaa eloa omassa pikku kuplassani. Huomaan ongelmat sitten, kun katto putoaa päähän.

Toisaalta olen myös sitä mieltä, ettei tulevaisuudesta kannata turhaan stressata ja elää pelossa. Voihan sitä kodin turvallisten seinien sisäpuolellakin pudota vaikka keittiötikkailta. Meillä ei tosin ole sellaisia, joten tämän riskin voin ehkä poistaa listalta. Tosin listaan voi sitten ehkä lisätä jonkun suuremman riskin pudota tuolilta, koska ylähyllyille on vaikea ylettää ilman keittiötikkaita. Joka tapauksessa onnettomuuksia ei voi ennustaa, joten parempi on vain nauttia elämästä huolehtimatta liikaa.

Ei kommentteja: