tiistai 31. heinäkuuta 2012

Passibyrokratiaa, osa 2


A:n viime viikolla anoma passi odotti tänään poliisilaitoksella. Ilmeisesti sen olisi voinut hakea jo perjantaina, mutta koska passin tilasta ei ollut saatavilla tietoa, oli tänäinenkin reissu poliisiasemalle lähinnä testi. Jonotus kesti kuulemma 10 minuuttia. Itsehän sain passini valmistumisesta tiedon toukokuussa tekstiviestillä. Sen jälkeen jonotin reilun tunnin Pasilan poliisilaitoksella. Kun pääsin luukulle, ei passiani meinannut löytyä mistään. Koska pystyin vahvistamaan saaneeni tekstiviestin noudettavissa olevasta asiakirjasta, jatkettiin etsintöjä ja sain lopulta passini.

Näiden tietojen perusteella voin siis vahvistaa, että passinhaku oli täällä huomattavasti Suomea helpompaa. Toki voidaan ottaa huomioon se, että Venetsiassa on aika paljon vähemmän asukkaita kuin Helsingissä, mutta eikö silloin asiakaspalvelijoitakin pitäisi olla vähemmän? Ai niin, Pasilan poliisiaseman toukokuun asiakaspalvelijoitahan oli tasan yksi valmiiden asiakirjojen noutajia varten. Siitä on aika vaikea mennä vähentämään.

Lopputuloshan on monesti tärkein, eikä passeja tarvitse enää vuosiin miettiä. Minun pitää hakea uutta passia viiden vuoden päästä ja A:n kymmenen. Nyt pitäisi sitten vain kovasti matkustaa, kun kerran molemmilla on tuoreet passit.

Ei kommentteja: