tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kun koira sairastuttaa itsensä – ei herkkävatsaisille


Eilen iltapäivällä kävin kaupassa ja palattuani alle tunnin poissaolon jälkeen kotiin löysin paikalta katastrofin ainekset. Koira tuli kyllä ovelle tervehtimään, mutta heti kun katseeni siirtyi sen taakse, kipitti se sohvan alle piiloon. Ei hyvä merkki.

Kerroin eilen, että lauantailta jäi paljon ruokaa yli. Pari ruokapakettia oli keittiön työtasolla, sillä niissä piti olla piirakoita, jotka eivät tarvinneet jääkaappilämpötiloja. Noh, todellisuudessa niissä olikin uunipastaa, joka oli jo mennyt huoneenlämmössä pahaksi. Koiraa tämä ei kuitenkaan ilmeisesti haitannut, sillä se oli poissa ollessani repinyt yhden paketin työtasolta alas ja saanut syötyä paketin väleistä noin viiden hengen annoksen pastaa. Loppu olikin sitten iloisesti levinneenä (ehkä myös vähän kielellä levitettynä, ei mitään tietoa, mutta siltä se lähinnä näytti) pitkin eteistä ja olohuonetta.

Moppi esiin ja siivoamaan. Samalla koiraihmisten konsultointia siitä, vaatiiko tilanne hoitotoimenpiteitä vai tuleeko ruoka itsekseen ulos. Ennen kuin sain kyselyyni vastausta, pääsin jo siivoamaan oksennukset 1 ja 2 lattialta. Parinkymmenen minuutin jälkeen numerot 3 ja 4. Ja siitä parinkymmenen minuutin jälkeen numerot 5 ja 6.  Tämän jälkeen oli pakko saada raitista ilmaa ja menin samalla A:ta vastaan. Tunnin jälkeen palasimme, jolloin A sai siivota numerot 7 ja 8. Illalla löytyi vielä kiva yllätys nojatuolista.

En muista, onko kyseessä jokin ystävien kanssa käyty keskustelu, elokuva vaiko vanhan kansan viisaus, mutta muistan kuulleeni, että tunteista ei voi olla varma ennen kuin on nähnyt toisen sairastavan. Jos löytäessäni pastan jämät lattialta olinkin lievästi sanottuna ärsyyntynyt, saa kipeä koira kuitenkin hoivaefektin syntymään. Ei voi olla vihainen, jos toinen tulee vähän väliä uikuttamaan ja voi selvästi huonosti. Eikä siitä vihaisuudesta mitään hyötyäkään olisi, tuskinpa toinen enää siinä vaiheessa tajuaa syitä ja seurauksia, jos ei niitä tajunnut pahentunutta pastaa haistellessaan.

Jos haluaa jotain positiivista löytää, niin jos vaihtoehtoina olivat oksennus tai ripuli, niin kyllä nuo 9 oksennusta mieluummin kotoa siivoaa kuin sen toisen vaihtoehdon.

2 kommenttia:

T kirjoitti...

Miten karvakuonon vatsa voi? Joko pysyy riisi sisällä? Rapsutuksia sinne!

Tipsu kirjoitti...

Kai se voi jo hyvin ja riisikin pysyy sisällä. Eiköhän sieltä kaikki ongelmat tulleet jo eilen ulos. Ei tuossa vatsassa niin paljoa tilaa kuitenkaan ole...