perjantai 6. heinäkuuta 2012

Ei pelkkää pizzaa ja pastaa


Eilen illalla kävimme syömässä Venetsian ”Lähi-idän ravintolassa”. Paikan nimi on Frary’s ja se sijaitsee Frarin kirkkoa vastapäätä (San Polo 2559). En tiedä kuvaako ”Lähi-itä” paikkaa kovin hyvin, vai olisiko se ennemminkin kreikkalainen, libanonilainen tai jotakin muuta. Tällä nimellä tuttavani paikan kuitenkin tuntevat. Välillä on kiva kokeilla erilaisia ruokia, sillä muuten tulee helposti syötyä aina samaa. Tilaamani kasvis-couscous oli kuitenkin aikalailla mautonta, kun taas poikien tilaamat kanaruoat näyttivät maistuvan. Tällä kokemuksella en siis löytänyt uutta suosikkiravintolaa, mutta aion kyllä antaa paikalle toisenkin mahdollisuuden. Ainakin falafelit ja tsatsiki pitää päästä vielä kokeilemaan. Kasvissyöjille paikka on kokeilemisen arvoinen, vaikka pääruoissa ei kovin montaa kasvisvaihtoehtoa ollutkaan. Se on kuitenkin jo pari normaalia enemmän.

Venetsian historiallisessa keskustassa ei ole kovin hyvää valikoimaa ns. etnisiä ravintoloita. Kiinalaisia löytyy jonkin verran (en ole niissä käynyt vuosiin, pitäisi varmaankin kokeilla taas jossain vaiheessa), mutta suurin osa ravintoloista tarjoaa lähinnä paikallista ruokaa. Yksi meksikolainen ravintola löytyy, toinen taidettiin sulkea joitakin vuosia sitten. En ole kuitenkaan kuullut jäljelle jääneestä puhuttavan kovin hyvää, eikä ainoa kokeilukertakaan vuosia sitten ollut kovin erityinen. Venetsian ei-italialaisista ravintoloista ehdoton suosikkini on intialainen. Todellisuudessa olen aina syönyt siellä samat ruoat (viimeisten kahdeksan vuoden aikana), koska en uskalla vaihtaa erinomaiseksi todetusta vaihtoehdosta toiseen. Näin ollen en osaa laajemmin sanoa ruokien tasosta. Pitäisi varmaankin käydä siellä pari kertaa peräjälkeen, niin toisella kerralla voisi jo kokeilla jotakin uutta. Nyt vain toivon pääseväni sinne mahdollisimman pian syömään vielä kerran niitä samoja ruokia.

Ulkona söisi mieluummin useamminkin, mutta usein taloudellinen tilanne asettaa tiettyjä rajoituksia. Helposti ystävien kanssa päätyy ennemminkin pizzalle, sillä se on yleensä halvin vaihtoehto, jos haluaa syödä ulkona. Todellisuudessa eroa ei välttämättä ole kuin muutama euro, mutta jostain syystä ihmisillä on hyvin vankka käsitys siitä, että jokin paikka maksaa ”liikaa”. Tästä syystä pitää aina kokeilla, jos tarjoutuu mahdollisuus jossain erilaisessa paikassa syömiseen. Eikä se pizzalle päätyminenkään yleensä kyllä harmita.

Ei kommentteja: