keskiviikko 29. elokuuta 2012

Venetsian elokuvajuhlat 29.8.–8.9.2012


Tänään alkavat Venetsian elokuvajuhlat (Mostra internazionale d’arte cinematografica). Elokuvajuhlia vietettiin Venetsiassa ensimmäistä kertaa 80 vuotta sitten ja tänä vuonna juhlitaan 69. kertaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki täyttyy vieläkin enemmän, tosin turismi on jossain määrin erilaista.

Tähän aikaan vuodesta kulttuurista nauttimiseen on erityisen hyvät mahdollisuudet, sillä juhliin osallistuvia elokuvia on mahdollisuus nähdä näiden 11 päivän aikana ja toisaalta samaan aikaan käynnistyy myös joka toinen vuosi järjestettävä arkkitehtuuribiennaali (parittomina vuosina taas järjestetään taidebiennaali). Venetsian elokuvajuhlat ovatkin osa biennaalia. Venetsiaan saapuu siis tänäkin vuonna runsaasti elokuvamaailman tähtiä. Lehtiä tuntuu kiinnostavan enemmän tämä kuin itse elokuvien sisältö, joten en osaa esiteltävistä elokuvista paljoakaan sanoa. Mitäpä tähän lisäämään. Hop hop, kaikki julkkisbongarit. Lidon saarella niitä nyt olisi!

En ole koskaan käynyt elokuvajuhlilla katsomassa siellä näytettäviä elokuvia. Ehkä tänä vuonna voisi yrittää. Tai sitten ensi vuonna. Olen viime vuosina käynyt niin harvoin elokuvissa, että ehkä se viimeviikkoinen Madagascar riittää vuoden kulttuuritarpeeseen. Saa nähdä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mennään kattoo jotoin, jookos!! pian nähdään <3

pupu

Tipsu kirjoitti...

Pupuli, ihan kohta nähään! Katotaan sitten, teettekö musta kultturellin :)