torstai 9. elokuuta 2012

A:n työpaikalla


Kävin tänään A:n työpaikalla viemässä hänelle tärkeitä papereita. Samalla näin ensimmäistä kertaa toimiston ja tapasin hänen työkavereitaan. Toimistosta voisin sanoa sen verran, että jos kaikki toimistot ovat tuollaisia, niin tämä tyttö hakeutuu konttorirotaksi. Rauhallinen, mutta avoin tila, koko seinän peittävät ikkunat ja pieni työyhteisö. A on vielä siitä onnekas, että hän pääsee tekemään kiinnostavaa työtä, joka tuntuu nivoutuvan täydellisesti yhteen sen kanssa, mitä hän on viime vuodet opiskellut. Itse en uskaltaisi näin paljoa toivoa, mutta jos jostakin toimistosta jotakin työtä löytyisi…

Ajoitin käyntini siten, että kävimme samalla yhdessä lounaalla. A rakastaa kolmioleipiä, tramezzini. En tiedä, syödäänkö niitä muualla Italiassa yhtä paljon kuin täällä, mutta ainakin Venetsiassa ne ovat ihan yhtä tyypillinen ulkona syötävä lounas kuin pasta-annoskin. Kolmioleipä ja tramezzino eivät kuitenkaan ole aivan sama asia. Tramezzino on tyypillisesti valkoinen (siis todellakin valkoinen, tosin joskus löytyy myös tummia versioita) paahtoleivän tyyppinen leipä, jonka väliin on tungettu runsaasti täytettä ja vielä runsaammin majoneesia. Leipä on tässä tapauksessa täysin sivuosassa, eikä tramezzino ole edes samanmuotoinen kuin kolmioleipä, sillä täyte tekee erityisesti vinoon leikatun sivun todella korkeaksi.

Kuten sanottu, A rakastaa näitä italialaisia kolmioleipiä. Yleensä hän on syönyt niitä lounastauolla neljä (onneksi hän vie välillä kotoa eväät töihin), tänään hän rajoitti lukumäärän kolmeen. Koska eräs työkaveri oli tuonut leivonnaisia töihin. Itse syön kolmioleipiä mielelläni, kunhan sitä ei tapahdu liian usein. Jotenkin se majoneesimäärä alkaa muuten tökkiä. A sen sijaan oli katkera maistaessaan keväällä Suomessa ensimmäistä kertaa voileipäkakkua. Hänen mielestään se oli kuin jättimäinen tramezzino. Ja minä julmuri olin pimittänyt häneltä tiedon tästä ihanuudesta kaikkien näiden vuosien ajan. Pitänee joskus yrittää tehdä voileipäkakku. En kyllä tiedä, miten se tapahtuu.

Gradu ei yllättäen edistynyt tänään lainkaan, mutta eilen olin kyllä ahkerana. Huomenna uusi yritys.

4 kommenttia:

siskonen kirjoitti...

Kysynkö L:lta voileipäkakun ohjetta? :)

Tipsu kirjoitti...

Se ois kiva! Ei kyllä mitään kiirettä, varmaan odottelen ainaki lämpötilojen laskemista ennen urakkaan ryhtymistä... Tai jospa saisit reseptin lisäksi myös tekijän lähetettyä?!

siskonen kirjoitti...

Mä voin yrittää lähettää tekijän, mutta en oo niin varma onnistumisesta... Kyselen reseptiä, kun ehdin. :)

Tipsu kirjoitti...

Hih! Kiitos!