Kävin tänään A:n työpaikalla viemässä hänelle tärkeitä papereita.
Samalla näin ensimmäistä kertaa toimiston ja tapasin hänen työkavereitaan.
Toimistosta voisin sanoa sen verran, että jos kaikki toimistot ovat tuollaisia,
niin tämä tyttö hakeutuu konttorirotaksi. Rauhallinen, mutta avoin tila, koko
seinän peittävät ikkunat ja pieni työyhteisö. A on vielä siitä onnekas, että
hän pääsee tekemään kiinnostavaa työtä, joka tuntuu nivoutuvan täydellisesti
yhteen sen kanssa, mitä hän on viime vuodet opiskellut. Itse en uskaltaisi näin
paljoa toivoa, mutta jos jostakin toimistosta jotakin työtä löytyisi…
Ajoitin käyntini siten, että kävimme samalla yhdessä lounaalla. A
rakastaa kolmioleipiä, tramezzini. En tiedä, syödäänkö niitä muualla
Italiassa yhtä paljon kuin täällä, mutta ainakin Venetsiassa ne ovat ihan yhtä
tyypillinen ulkona syötävä lounas kuin pasta-annoskin. Kolmioleipä ja tramezzino
eivät kuitenkaan ole aivan sama asia. Tramezzino on tyypillisesti
valkoinen (siis todellakin valkoinen, tosin joskus löytyy myös tummia versioita)
paahtoleivän tyyppinen leipä, jonka väliin on tungettu runsaasti täytettä ja
vielä runsaammin majoneesia. Leipä on tässä tapauksessa täysin sivuosassa, eikä
tramezzino ole edes samanmuotoinen kuin kolmioleipä, sillä täyte tekee
erityisesti vinoon leikatun sivun todella korkeaksi.
Kuten sanottu, A rakastaa näitä italialaisia kolmioleipiä. Yleensä hän
on syönyt niitä lounastauolla neljä (onneksi hän vie välillä kotoa eväät
töihin), tänään hän rajoitti lukumäärän kolmeen. Koska eräs työkaveri oli
tuonut leivonnaisia töihin. Itse syön kolmioleipiä mielelläni, kunhan sitä ei
tapahdu liian usein. Jotenkin se majoneesimäärä alkaa muuten tökkiä. A sen
sijaan oli katkera maistaessaan keväällä Suomessa ensimmäistä kertaa voileipäkakkua.
Hänen mielestään se oli kuin jättimäinen tramezzino. Ja minä julmuri
olin pimittänyt häneltä tiedon tästä ihanuudesta kaikkien näiden vuosien ajan.
Pitänee joskus yrittää tehdä voileipäkakku. En kyllä tiedä, miten se tapahtuu.
Gradu ei yllättäen edistynyt tänään lainkaan, mutta eilen olin kyllä
ahkerana. Huomenna uusi yritys.
4 kommenttia:
Kysynkö L:lta voileipäkakun ohjetta? :)
Se ois kiva! Ei kyllä mitään kiirettä, varmaan odottelen ainaki lämpötilojen laskemista ennen urakkaan ryhtymistä... Tai jospa saisit reseptin lisäksi myös tekijän lähetettyä?!
Mä voin yrittää lähettää tekijän, mutta en oo niin varma onnistumisesta... Kyselen reseptiä, kun ehdin. :)
Hih! Kiitos!
Lähetä kommentti