lauantai 30. maaliskuuta 2013

Diluvia

Sataa sataa ropisee... Tänään on taas satanut koko päivän. Maaliskuun aikana meitä on ilostuttanut yhteensä 11 sadealuetta. Keskimäärin joka toinen päivä on siis satanut. Alkaisi vähän kyllästyttää. Tänä yönä kaikkien iloksi vedenkorkeuden ennustetaan nousevan 125cm korkeuteen, joten Pyhän Markuksen aukiolla pääsee taas kahlaamaan. Vettä tulee kyllä taivaaltakin sellaista tahtia, että kahlaamisesta voi puhua joka tapauksessa.

Venetsia ei sateella ole kovin mukava kapeista kaduista johtuen. Kapeissa kaduissa ei sinällään ole ongelmaa, kunhan oma sateenvarjo mahtuu niitä kulkemaan. Venetsialaiset ovat tietysti kapeiden kujien ja sateenvarjojen yhdistelmään tottuneet, joten he painelevat samaa tahtia kallistaen ohitustilanteissa varjoa kujan reunaa kohti. Valitettavan moni turisti ei sen sijaan ymmärrä sitä, että jos kujat ovat kapeita, eivät ne sateella ainakaan levene. Näin ollen ihmiset nostelevat sateenvarjoja ylös-alas (yleensä molemmat osapuolet samaan suuntaan), pysähtyvät yhden hengen levyisille kujille varjoineen tai tukkivat kokonaisia katuja pysähtyen katettuihin kohtiin. Tänään näin niin pahasti kastuneita ihmisiä, että ymmärrän kyllä tuon katoksen alle pysähtymisen (vaikkei sade koko päivän aikana kyllä tauonnut, joten eipä siitä varsinaisesti hyötyä ollut), mutta sitä voi vaikka pysähtyä kadun reunaan, mieluiten kaikki samalle puolelle, eikä siten, että pari ihmistä tukkii koko tien. Miten niin hermot kireällä?!

Pääsiäisohjelmaa ei tälle vuodelle ole suunnitteilla. Sää ei oikein innosta, eikä kyllä muutenkaan. Ensi vuonna sitten. Hyvä puoli tässä säässä on tietysti se, että kirjastoon sulkeutuminen ei ärsytä yhtä paljon kuin auringon paistaessa. Gradun viimeistely onnistuu jotenkin paremmin näin. Saisi se kevät silti tulla. Pääsiäisen kunniaksi mämmiä en kaipaa, mutta Mignon-munan söisin mielelläni. Viime vuodelta jäänyt tapaus hikoili kesän aikana niin pahasti, etten uskalla siihen koskea, vaikka se työpöydällä odottelisikin. Eräästä reseptilehdestä löytyi muuten ohjeet Mignon-munan tekemiseen. Tai siis vastaavasti täytetyn suklaamunan tekemiseen. Niin epätoivoinen en kyllä ole. Kasvispiirakka ja mausteiset omenamuffinsit saavat tällä erää riittää.

Ulkona alkoi äsken soida toisen maailmansodan aikaiset sireenit ja nyt kuuntelemme uudempia acqua alta -sireenejä. Tästä se taas lähtee.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Onko tilanne veden suhteen kuinka paha tällä hetkellä? Olemme harkinneet tulevamme Venetsiaan 1.4. :) nm.saappaat eivät tulleet tälle reissulle mukaan

Tipsu kirjoitti...

Hei,

ei täällä ole taas mitään hätää. Lähipäiviksi ei ole luvattu kummempia vedenkorkeuksia, joten ilman saappaita pärjää vallan mainiosti.

Mukavaa reissua!

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Mukava kuulla, että ei tarvitse lähteä saapasostoksille. Eli siis ei muuta kuin junaan ja kohti Venetsiaa! :)

Tipsu kirjoitti...

Juuri näin! Toivottavasti oli mukava päivä!

Anonyymi kirjoitti...

Mukava päivä oli! Kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Harmi, että ehdimme olemaan vaan yhden päivän. Katseltavaa olisi ollut helposti useammalle päivälle. Mutta ehkä joku toinen kerta sitten... :)

Kiitos sinulle avustasi!

Tipsu kirjoitti...

Hauska kuulla, että nautitte kaupungista. Jos jäi vielä paljon nähtävää, niin sehän on vain hyvä tekosyy tulla tänne toisenkin kerran :) Oli kivaa olla avuksi!