perjantai 5. huhtikuuta 2013

Viikon kuulumisia

Taas on yksi viikko hujahtanut hetkessä. Toisena pääsiäispäivänä olimme ystävien luona nyyttärilounaalla mantereen puolella. Sieltä jatkoimme kävelylle ja päädyimme lopulta illalla toisen ystävän luo pizzalle. Kaikki meni ihan mukavasti siihen asti, kunnes alkoi väsyttää ja mietityttää se, että kello soisi seuraavana aamuna klo 6.30. Koska olimme matkassa autolla, jonka ajovalot eivät oikein toimineet, meidät jätettiin mantereen puolelle odottamaan puolen tunnin jälkeen tullutta bussia. Se tarkoitti myös sitä, että vaporettoa joutui Venetsian päässä taas odottamaan 40 minuuttia. Eipä hirveästi naurattanut, kun lopulta ehdin nukkua 3½ tuntia.

Tiistai-iltana menimme Trevisoon kavereita tapaamaan. Ilta oli oikein mukava ja aperitiivipaikasta sai ihania crostineja. Miksi niitä ei koskaan tajua tehdä itse?! Keskiviikko meni kokonaan työasioissa, kun taas eilen kävimme iltapäivällä kaupoissa ja tietysti hakemassa Gromista jäätelöt. Nyt on kaikki valmista huomisia häitä varten. Ystävämme menevät huomenna naimisiin, ja nämä ovat ensimmäiset täysin italialaiset häät, joihin osallistun. Odotan jo innolla, millainen päivästä tulee. Mekkokin on valittu sen mukaan, että ruokaa mahtuu syömään paljon. Sitä on nimittäin varmasti tiedossa.

Italialaisilla on paljon sananlaskuja ja monien asioiden katsotaan tuovan hyvää tai huonoa onnea. Monet hyvän onnen tuojat ovat mielestäni lähinnä sellaisia, että on sovittu sen tuovan hyvää onnea, jotta tapahtuman kohde ei pahoittaisi mieltään. En oikein keksi, millä muulla tavalla voisi selittää päälle putoavan linnunkakan tuovan hyvää onnea. Samaan kategoriaan kuuluu mielestäni hääpäivän säähän liittyvä "kastunut morsian on onnekas morsian". Sää on edelleen epävakaista, mutta huomiselle on onneksi luvattu kaunista ilmaa. Sormet ristiin ja peukut pystyyn, jotta ennustukset osuisivat oikeaan.

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

Omenankukka kirjoitti...

Ventesia oli aivan valloittava! Olemme käyneet kerran aikaisemmin kesällä Venetsiassa ja nyt halusimme palata sinne sesongin ulkopuolella. Meille sattui mahtavat aurinkoiset ilmat. Mukavaa oli vaellella kiireettömästi eri kaupunginosien kapeita katuja ja nauttia vain tunnelmasta. Vietimme myös muutaman päivän Veronassa. Sillä oli kovin sateista emmekä oikein päässeet enää tunnelmaan Venetsian jälkeen. Onnellista kevättä sinulle! Toivotaan saadaan enemmän aurinkoa kuin sadetta.

Tipsu kirjoitti...

Ihanaa kuulla, että matkanne meni noin hyvin! Jos reissu osui juuri aurinkoisille päiville, niin paremmin ei olisi voinut käydä, sillä nyt ilmat ovat kyllä aurinkoisemmat ja lämpimämmät, mutta kaupunki on ihan viikon sisällä täyttynyt ihmisistä niin, että tahtoo olla vaikea mahtua kapeille kaduille. Jos olette siis kesäisen Venetsian jo nähneet, niin nyt pääsitte varmaankin paremmin kaupungin tunnelmaan.

Hyvää kevättä sinullekin! Suomessakin taitaa kevät hiljalleen lähestyä.