lauantai 20. lokakuuta 2012

Osteria La ZuccaEn voi kirjoittaa muista ravintoloista, ellen myös mainitse suurta suosikkiani, La Zuccaa. Tunnelmallinen, pieni ravintola lähellä S.Giacomo dell’Orion aukiota tarjoaa hyvän valikoiman kasvisruokia, vaikkei kasvisravintola olekaan. Ravintolan sisustuksessa on käytetty runsaasti puuta, mikä luo lämmintä tunnelmaa. Talvisin ravintolan sisäosa on parhaimmillaan, kun taas kesällä on mahdollista syödä myös ulkona. Tosin joskus kesäillat ovat sen verran kuumia, että ilmastoiduissa sisätiloissa saattaa olla mukavampaa. Itse varaan pöydän mieluiten ulkoa, kapealta kujalta, joka päättyy kanaalin ylittävään siltaan.

Päivittäin vaihtuva lista on jaettu alkupaloihin, eturuokiin, pääruokiin, lisäkkeisiin ja jälkiruokiin. Koska pääruoat ovat yhtä lukuun ottamatta aina liharuokia, olen yleensä ottanut jonkin eturuoan sekä lisäkkeen. Ja jälkiruoan. Eturuoista olen ihastunut erityisesti kasvislasagneen. Suosikkini on ollut kesäkurpitsalasagne, mutta viimeksi syömäni sienilasagne oli myös ihanaa. Syksyllä kannattaa ehdottomasti kokeilla paikan bravuuria, flan di zuccaa. Lisäkkeistä olen myös löytänyt tiettyjä suosikkeja, kuten curry-jogurtti-porkkanat ja provolone-juustolla gratinoidut perunat. Yleensä en ota alkupaloja, koska lisäkkeistä löytyy itseäni enemmän houkuttelevat vaihtoehdot, mutta A:n viimeksi ottama artisokkapaistos pisti kyllä harkitsemaan asiaa.

Liharuoista olen myös kuullut puhuttavan hyvää. Yleisesti ottaen Zuccasta saa ruokia, joissa on käytetty tuoreiden raaka-aineiden lisäksi mielikuvitusta. Joskus listalta löytyy insalata caprese tai tomaattipasta (tosin siinäkin on yleensä jokin normaalista poikkeava juusto tms.), mutta yleensä paria poikkeusta lukuun ottamatta listalta puuttuvat perinteiseen italialaiseen tapaan valmistetut ruoat, joita löytyy sitten kaikista muista ravintoloista. Jos listalta löytyy esimerkiksi jauhelihakastike, on se tehty kanista tai lampaasta naudan sijaan. Kalaa paikka ei tarjoa lainkaan.

Zuccassa on vain kaksi ongelmaa. Se on aina täynnä, joten varaus on pakollinen, mieluiten paria päivää etukäteen. Toinen hankaluus on se, että lista on vain italiaksi. Itselleni se ei ole ongelma, mutta kieltä puhumattomille tämä voi olla hankalampaa. Tarjoilijat kyllä käsittääkseni puhuvat hyvää englantia.

On vaikea saada sanoin kuvailtua omaa suosikkiravintolaa. Ehkä joku toinen kerta saan annettua paremman kuvauksen, mahdollisesti kuvien kera. Ainakin tässä on hyvä syy palata pian Zuccaan.

Osteria La Zucca
Santa Croce 1762
puh. 041 5241570
Lisätietoja: www.lazucca.it

Ei kommentteja: