torstai 18. lokakuuta 2012

Cinema RossiniViime aikoina on tullut eteen kovasti asioita, joista olen halunnut kirjoittaa. Ei vain sitten ole tullut kuitenkaan kirjoitetuksi. Tiistaista torstaihin olin päättänyt tehdä ahkerasti gradua ja ehkä iltapäivisin päivitellä blogia, mutta maanantai-iltana huomasin nettiyhteyden katkenneen. Tiistaina nettiyhteyttä ei saatu takaisin ja klo 8.20 putkimiehet soittivat ovikelloa korjatakseen makuuhuoneen seinän takana olevan kylpyammeen. Eipä tullut ilman nettiä ja vasaroiden paukkeessa opiskeltua. Eilenkään netti ei ollut käytössä, mutta kylpyamme saatiin käyttökuntoon. Sähköpostien tarkastusta varten lähdin iltapäivällä Zatteren rantakadulle käyttämään kaupungin nettiyhteyttä. Tänään lounaan aikana nettiyhteys palasi heti sen jälkeen, kun olin löytänyt olohuoneen ikkunan edestä kohdan, johon kaupungin verkko ylettyy hyvällä onnella siten, että sähköpostit saa juuri ja juuri tarkastettua.

Ensimmäinen ”tapahtuma”, josta halusin kirjoittaa, oli Rossinin elokuvateatterin avajaiset. Venetsian elokuvafestivaaleista huolimatta elokuvateattereiden tila on täällä erittäin huono. Itse historiallisessa keskustassa on ollut tähän asti yksi teatteri, jossa on kaksi salia (Giorgione) ja Lidon saarella toinen parin salin teatteri (Astra). Viime viikon keskiviikkona avattiin vihdoinkin Rossinin elokuvateatteri. Tässä teatterissa on kolme salia, joista suurimpaan mahtuu 300 katsojaa. Lupausten mukaan täällä tullaan näkemään amerikkalaisia massatuotantoja, mutta toisaalta myös paljon enemmän elokuvia alkuperäiskielellä italialaisin tekstityksin. Giorgionen teatteri tulee keskittymään enemmän pienempiin taide-elokuviin.

Kävimme torstaina katsomassa uutta teatteria. Oikeastaan minua kiinnosti enemmän kokonaisuus, sillä elokuvateatterin lisäksi paikkaan avattiin ravintola ja baari sekä ruokakauppa. Vanhana kassantätinä oli pakko päästä kurkkaamaan tämän uuden kaupan valikoimaa. Minulla on ollut kesän aikana vaikeuksia löytää haluamiani tuotteita kaupoista (tai ainakaan yhdestä kaupasta, yleensä niitä pitää koluta pari kolme löytääkseen edes puolet tuotteista), joten ruoanlaittokin on ollut aika ankeaa. Tästä syystä kierrän mielelläni uudet kaupat tarkastaen niiden valikoimat. Kyseessä on Simply-ketjun ruokakauppa, joita ei Venetsiassa muuten olekaan. Valikoima oli kiitettävä ja erikoisuutena kaupasta voi ostaa ”irto”-pesuaineita. Eli kaupasta löytyy isot laarit pesuaineita (vähän vastaavasti kuin suolakurkkuja myydään suomalaiskaupoissa), joita voi ostaa täyttöpulloihin.

Kauppa jätti hyvän kuvan, vaikka se meiltä katsottuna onkin todella huonossa paikassa. Muita ajatellen paikka on erinomainen, sillä kulmapuoteja lukuun ottamatta alueella ei ole kunnon ruokakauppoja. Myös elokuvateatteri tullaan jossain vaiheessa testaamaan. Nyt harkitsin hetkellisesti kulttuurielämämme jatkamista Ice Agella, mutta jätimme tällä kertaa väliin.

Multisala Rossini: S.Marco 3997/a
Giorgione Movie d’essai: Cannaregio 4612
Multisala Astra: Via Corfù 9, Lido di Venezia

Ei kommentteja: