sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pieniä huomioita syyskuiselta sunnuntailtaKävin tänään kenkäkaupassa ja olin ulkona yhteensä noin tunnin. Tänä aikana ehdin tehdä muutamia arkipäiväisiä huomioita näkemästäni.
-          Ahtauduin täpötäyteen vesibussiin, jossa ei ollut mitään tarvetta pitää kiinni, koska tilaa oli juuri ja juuri hengittämiseen. Jäädessäni pois eräs nuori äiti auttoi minua kohti uloskäyntiä työntämällä minua yläviistoon ohi hänen lastenvaunujensa. Ihan siis avuliaasti, eikä tönien. Mukavaa, että muutkin osaavat ottaa tällaiset tilanteet huumorilla.
-          Vesi oli puolenpäivän aikaan niin korkealla (n. 95cm), että gondolin lipuessa kohti erästä siltaa oli sen alaosa gondolieerin kainalon alapuolella. En jäänyt katsomaan, kuinka paljon gondolieeri joutui kyykistymään mahtuakseen sillan ali.
-          Vaikka säät ovat viilentyneet, näyttää matkailusesonki jatkuvan vielä entisellään. Kaupunki oli pullollaan ihmisiä ja erityisesti suurempia turistiryhmiä. Tämä saattaa myös johtua viikonpäivästä ja kellonajasta. Ilmassa oli sama tuoksu kuin yhdeksän vuotta sitten, ensimmäisinä päivinäni Venetsiassa.
-          Näin ehkä lihavimman koskaan näkemäni kultaisennoutajan. Ei ihme, ettei koira jaksanut muuta tehdä kuin maata keskellä katua surullisennäköisenä.
-          Takaisin tullessa vaporetossa oli runsaasti tilaa. Nuori merimiespari halaili rakastuneina valkoisissa univormuissaan. Mikä on merimiehen naispuolinen versio? Tässä tapauksessa kyseessä olivat siis nainen ja mies, jotka näyttivät niin onnellisilta, että itseäkin alkoi hymyilyttää.

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja: