perjantai 1. marraskuuta 2013

Marraskuun ensimmäisiä

Aloitin marraskuuni tänä vuonna hyvissä ajoin. Kello kolmelta aamulla olin jo työmatkalla. Joitakin vuosia sitten kaupassa työskennellessäni kirosin aikaisia työaamuja, kun kotoa piti lähteä jo kuudelta. Nykyään aikaiset työaamut tarkoittavat sitä, että työt alkavat jo ennen neljää.

Venetsia ei ole varsinaisesti tunnettu riehakkaasta yöelämästä. Yleensä kolmelta aamulla kadut ovat autioina, ja sumuisina öinä kaupungissa vallitsee aavemainen tunnelma. Tänään vesibussissa oli kuitenkin runsaasti ihmisiä. Halloween on täälläkin hyvä syy juhlia. Pyhän Markuksen torilla oli vielä kasa hoipertelevia ja huutelevia nuoria matkalla kotiin (tai hotelliin). Sisleyn liikkeen kohdilla törmäsin uuteen pultsariin. (Vuosia sitten työskennellässäni puoleen yöhön asti Rialton alueella gelateriassa tunsin kaikki Venetsian neljä laitapuolen kulkijaa. Ajat ovat muuttuneet, ja nykyään törmään aivan uusiin naamoihin.) Sen jälkeen liikkeellä olimme vain minä ja kaupungin rotat. Tänään tapasin oikein kookkaan yksilön, kun taas toissapäivänä (silloinkin neljältä aamulla) näin vain aivan pienen tapauksen. Venetsialaisia rottia kutsutaan muuten nimellä pantegana. Yleensä ne mielletään juuri niiksi kookkaiksi tapauksiksi. Onneksi ne pelkäävät ihmisiä, en nimittäin haluaisi saada rottalaumaa kimppuuni.

Marraskuu on siis alkanut. Tämä kuu tuo mukanaan kylmempää ilmaa, sumuisia aamuja ja acqua altaa. Sekä sumu että acqua alta aiheuttavat joitakin muutoksia vaporetto-liikenteeseen. Toisin sanojen kaikki linjat eivät kulje normaalisti ja ne, jotka kulkevat, ovat yleensä myöhässä. Jos ei tähän mennessä ole vielä tullut selväksi, en ole syys- enkä talvi-ihminen. Marraskuussa työtahti hiljenee niin, että ehkä ehdin hieman nauttiakin tästä kuusta. Ja vaikka laittaa ruokaa. Ja leipoa. Ilmojen viilennyttyä ruokahalu on taas palannut, joten talvikilojen kerrytys voi taas alkaa. Taidanpa tästä mennä tutkimaan kaappeja, josko sieltä löytyisi ainekset jonkin herkun valmistukseen.

4 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Rottia...yok! Saako udella missa olet toissa?

Siskis kirjoitti...

Mä tänään(kin) ajattelin sua, ku otin uutta lankakerää villasukkia varten... Ikävä! <3

Marraskuu alko täällä sateisena ja pimeänä! Toiset kyllä tykkää hyppiä lätäköissä... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Viimeeksi Venetsiassa illalla olin näkevinäni jonkun joka ui kanaalissa...sanoin jo silloin että varmaan rotta!
Aikaiset ovat sinun työaamusi.-Anne

Tipsu kirjoitti...

Ciacy: Olen ottanut kunnon zen-asenteen rottien suhteen. Kunhan ne pysyvät kaukana, olen rauhassa. Tai no todellisuudessa toissapäivänä hätkähdin kyllä jokaista pientä ääntä rottakohtaamiseni jälkeen.
Työni on kovin vaihtelevaa. Usein teen töitä risteilymatkustajien parissa organisoiden lentokentällä heidän kuljetustaan Venetsian satamaan tai vieden heitä laivasta päiväretkille Venetsiaan. Toisina päivinä taas saatan ryhmiä tai yksittäisiä matkailijoita esimerkiksi lentokentältä hotelliin (tai noina aikaisina aamuina yleensä toiseen suuntaan, hotellista lentokentälle).

Siskis: Ooh, villasukkia! Nehän on suunnilleen ainoa hyvä asia pimeässä ja sateisessa marraskuussa! Tai ainakin kumppareiden lisäksi. Niillä on hyvä hyppiä lätäköissä <3

Anne: Jos se jokin siellä kanaalissa oli kalaa isompi, niin todennäköisesti se olikin rotta. Yöaikaan niitä näkee aina välillä. Onneksi noin aikaisia aamuja on ollut vähän. En nimittäin ole millään tapaa aamuihminen.