torstai 17. lokakuuta 2013

Julkisen liikenteen lakko 18.10.2013

Aika ankeaa, että monen viikon blogihiljaisuuden jälkeen palaan vain pikaisesti kertomaan, että huomenna on taas tiedossa julkisen liikenteen 24 tunnin lakko. Vesibussit kulkevat vain taatakseen yhteydet saarille, kun taas mantereen puolella bussit liikkuvat klo 6-9 ja klo 16.30-19.30. Jännityksellä odotan, käykö kutsu töihin, vai saanko lakkoilla rauhassa kotona.

Lokakuu on jatkunut suurin piirtein yhtä kiireisissä merkeissä kuin syyskuukin. Vielä kuukauden verran pitäisi jaksaa, niin sen jälkeen alkaa turismikausi olla taas tältä vuodelta ohi. Viikonlopuksi on tiedossa taas mukavia hommia, tosin myös hieman saksaksi työskentelyä, mikä ei kuulu suuriin suosikkeihini. Olen tämän vuoden aikana moneen kertaan todennut, että olisi pitänyt poistaa saksa osaamieni kielten listalta, sillä saksaksi työskentely tuntuu aina yhtä vaivalloiselta. Varsinkin, kun tässä vuoden aikana ei ole yhtään tullut "harjoitus tekee mestarin" -olo. Tiedossa on kuitenkin kivoja hommia, joten eiköhän se hiukan kompensoi tuota kieliasiaa.

Tänään jouduin taas pohtimaan ensimmäistä kertaa tänä syksynä acqua alta -asiaa. Tiesin joutuvani kulkemaan tänään Venetsian matalimmissa paikoissa veden ollessa korkeimmillaan, mutta ongelmia ei onneksi ollut. Toissayönä näin jo unta veden noususta varoittavista sireeneistä. Vedenkorkeuden noustessa kulkua helpottamaan kehitetyt puupenkit (passerelle) on nostettu jo muutama viikko sitten esiin. Normaalitilassa ne ovat pinoissa, joista ne on sitten helppo levittää kulkureiteille. Vielä niitä ei ole pahemmin tarvittu. Itse suosin aina kumisaappaita. Niillä pääsee liikkumaan nopeammin, sitä paitsi onko mitään parempaa kuin kumisaappaat, joissa on fleece-vuori?! Olen ehdottomasti kesäihminen, mutta onhan syksyssä sentään jotain hyvää.

Lisätietoa huomisesta lakosta:
http://www.actv.it/scioperodi24ore

2 kommenttia:

Bean and Crumpet kirjoitti...

Hei Tipsu!

Ja kiitos mielenkiintoisesta blogistasi. Tekstejäsi oli mielenkiintoista lukea ennen Venetsian matkaamme keväällä ja niistä oli myös hyötyä matkan suunnittelussa.

Saimme vihdoin päivitettyä blogiimme oman pienen Venetsian matkapäiväkirjamme, joka on siis sinun inspiroimasi. Jos sinua kiinnostaa, löydät sen täältä:

http://beansandcrumpets.blogspot.fi/2013/10/one-could-scarcely-desire-more.html

Seuraamme mielenkiinnolla vaiheitasi, sillä Venetsiaan palaamme takuulla. Hyvää syksyn jatkoa!

Tipsu kirjoitti...

Hei Beans and Crumpet!

Olipa ihanaa luettavaa tuo teidän matkapäiväkirjanne! Ainakin tekstin perusteella vaikutti siltä, että teillä oli onnistunut loma. Paljon oli tuttuja paikkoja mukana, mutta myös aivan uusia tuttavuuksia.

Ehkäpä teidän tekstinne perusteella rohkaistun vielä käymään useammissa taidemuseoissa. Guggenheimin kävin katsomassa kesällä, kun sinne oli eräänä iltana ilmainen sisäänpääsy. Accademian kanssa olisin tehnyt saman nyt syksyllä, ellei jono olisi yltänyt Accademian sillan portaille saakka. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että se olisi visiitin arvoinen paikka.

Kiitos vielä kommentistanne ja hyvää syksyn jatkoa sinnekin!