perjantai 2. elokuuta 2013

Kuuma, kuuma, kuuma

Ilma on taas aika läkähdyttävä. Seuraaville päiville on luvattu tasaisesti 36-37 astetta, mikä Venetsian ilmankosteuteen yhdistettynä tuntuu vielä paria astetta lämpimämmältä. Ensi viikon perjantaina näyttäisi ukkostavan, joten silloin lämpötilat vihdoin putoavat. Siitä seuraavalle viikolle onkin luvattu vain 31 astetta. Hikisiä aikoja siis luvassa vielä viikon verran.

Jos lämpötilat eivät putoa, niin ainakin jotain putoaa, nimittäin paino. Kuumalla säällä ei tee mieli syödä mitään lämmintä (eikä varsinkaan seisoskella lieden ääressä sitä lämmintä ruokaa valmistamassa), joten salaattia kuluu päivittäin, tosin lähinnä sen takia, että jotain nyt kuitenkin pitäisi syödä. Ainoat ruoat, mitä oikeasti tekisi mieli, ovat hedelmät ja jäätelö. Ilmeisesti niitä pitäisi alkaa syödä enemmän, sillä ystäväni sanoi kuukauden tapaamistauon jälkeen, että olen laihtunut hurjasti.

Taidan huomaamattani noudattaa juuri terveelliseksi todettua paastodieettiä, josta luin tänään Ilta-Sanomien nettisivuilta. Jos dieetissä todellisuudessa syödään suhteessa 5:2, eli viisi päivää normaalisti ja 2 päivää vähemmän, menee oma paastoiluni vuodenaikojen mukaan. Talvella syödään enemmän ja kesällä vähemmän. Samoin kesällä kadonneet kilot löytävät omistajansa taas talven tullessa. Kesällä voi sitten vain noudattaa paremmin mummin oppeja: jätetään lounas väliin ja syödään sen sijaan kermakakkua. Tosin tällä hetkellä kyllä joku muu saisi paistaa sen kermakakun. Tai ehkä se jäätelö ajaa saman asian.

Ei kommentteja: