sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Viikon kuulumiset

Tähän viikkoon on kuulunut lähinnä opiskelua ja viikonloppuna muita menoja. Alkuviikon pelasti siskon lähettämä joulupaketti, joka sisälsi kaikkea toivomaani ja vielä paljon muuta. Harmittaa vain, etten tajunnut ottaa kuvaa, sillä pieneen pakettiin mahtui uskomaton määrä tavaraa. Nyt on ruokavarastot taas päivitetty sellaiselle tasolle, että keittiössä on jotain toivoa. Kardemummavaraston täyttymistä piti tietysti juhlia korvapuusteilla, tällä kertaa siskonpullan muodossa. Vielä kerran suurkiitokset siskolle! Vaikea on sanoin kuvailla sitä iloa, jota tämän paketin saapuminen tuotti!

Keskiviikkona lähdin A:n seuraksi konferenssiin, jossa käsiteltiin turismia Venetsiassa. Osa esitelmistä oli ihan mielenkiintoistakin kuunneltavaa, mutta kyllä itselleni aamupäivän paras hetki oli konferenssin loppu, jolloin saimme Rosa Salvan tarjoamia virvokkeita ja pikkunaposteltavaa. Mukaan mahtui jopa suosikkileivokseni minimuodossa. Näin päivästä tuli heti valoisampi. Tai ainakin makoisampi.

Jossakin vaiheessa viikkoa sain jopa ahaa-elämyksen graduni suhteen. Rakenne alkoi ensimmäistä kertaa hieman hahmoittua kokonaisuutena. Nyt kun vielä sen saisi jotenkin siirrettyä paperille. Hirveästi on vielä työtä jäljellä, mutta pienet positiivisuuden hetket kyllä auttavat kummasti.

Perjantai-iltaan kuului edustustamista erään kalenterin julkistamistilaisuudessa. Päädyimme sinne A:n töiden kautta, mutta puitteiden perusteella olin jo aivan valmis lupautumaan edustusvaimon virkaan loppuelämäkseni. Tilaisuus järjestettiin Ca' Sagredossa. Kyseessä on viidentähden hotelli (tai tarkalleen ottaen hotellilla on viisi tähteä ja luksusmerkki) Canal Granden varrella. Palatsi itsessään on todella upea jo arkkitehtuuriltaan, lisäksi seinät ovat täynnä freskoja ja huonekalut ovat antiikkia. Alun perin aperitiivin ja puheiden jälkeen piti olla buffet-ruokailu, mutta musiikkisaliin istuuduttuamme emme joutuneet edes kaatamaan vettä itse. Palvelu pelasi täydellisesti ja minäkin sain huokaistua helpotuksesta nähtyäni ruokalistan:
Tällaiselle hankalalle ruokailijalle (en syö muuta lihaa kuin kalaa) buffet on huomattavasti helpompi vaihtoehto, sillä sieltä voi vapaasti ottaa tai olla ottamatta eri ruokalajeja. Siinä vaiheessa, kun tilaisuuden ruokailu on etukäteen päätetty ja tarjoilijat kantavat lautasia lautasten perään, olisi huomattavasti hankalampaa (ja nolompaa) jättää lihat syömättä. Tällä kertaa olin erittäin onnekas, sillä päivän tarjoilut sisälsivät kasvisten lisäksi vain kalaa.
Alkuun tarjottu kokin tervehdys ja sitä seurannut pasta olivat aivan ihania, kun taas pääruokana tarjottu hammasahven oli kummallisen mautonta samoin kuin sen kanssa tarjotut lisäkkeet. Mandariinisorbetti oli raikasta, ja loppuun tarjotut kahvit pandoron ja panettonen kanssa saivat viimeisenkin makeannälän katoamaan. Oikein onnistunut illallinen kaiken kaikkiaan.
Eilen menimme myöhäiselle lounaalle ystävämme luo Mestren puolelle. Lounastaessa hyvässä seurassa hujahtikin yhtäkkiä koko päivä ja lähdimme jatkamaan iltaa vasta seitsemältä. Erilaisten pysähdysten jälkeen koko seurueemme päätyi vielä syömään perinteistä yöruokaa, eli spaghetti aglio, olio e peperoncino klo 23.30 toisen ystävän luo. Nyt jaksaa taas viettää muutamia päiviä kirjojen parissa, kun on päässyt viikonloppuna kunnolla tuulettumaan. Vielä pitäisi viikko olla tehokas, sen jälkeen voi varmaankin jo ryhtyä joulunodotukseen ja erityisesti siskonodotukseen!