maanantai 22. heinäkuuta 2013

Museo di Storia Naturale

Kesäkuun lopussa kävimme katsastamassa Venetsian luonnonhistoriallisen museon. Olin suorastaan yllättynyt, kuinka kiinnostavaksi se osoittautui. Museon alkuosa esittelee erityisesti historiallista osaa, fossiileja ja dinosauruksia, kun taas eteenpäin kulkiessa salit jakautuvat enemmänkin maantieteellisten alueiden mukaan, ja lopulta eri eläinlajien mukaan.


Museo on täynnä täytettyjä eläimiä, mikä ei välttämättä ole eläinrakkaille mikään paras vaihtoehto. Toisaalta tietysti tämä on helpoin tapa esitellä erilaisia eläimiä.Monissa saleissa on hyvät selitykset, mutta italian taito on tarpeen, sillä englantia ei täällä kovin paljoa näe. Sen sijaan esimerkiksi eräässä salissa, jossa oli paljon erilaisia eläimiä vitriinikaapeissa, olisin kaivannut pieniä nimilappuja, sillä nyt en oikein osaa edes sanoa, mitä kaikkia lajeja museossa oli näytillä.


Mielestäni museossa oli kivasti esitelty erilaisia asioita eläimistä. Esimerkiksi useammassa salissa oli esitelty lentäviä eläimiä, ja lento oli havainnollistettu täytetyillä linnuilla ja selityksillä. Toisessa salissa taas kerrottiin matelijoiden liikkumisesta.

Mielestäni tämä museo on erityisesti lapsiperheille hyvä käyntikohde. Mielenkiintoista katseltavaa löytyy kaikille, eikä museo ole liian suuri. Museo keskittyy lähinnä eläimiin, mikä sopi minulle hyvin, koska kasvit (joita esiteltiin vain aivan pienessä osassa) eivät minua niin paljon kiinnosta. Kuvittelisin, että myös lapsilla tilanne on sama. Kuten sanottu, kaikista saleista löytyy mielenkiintoista katseltavaa, ja aivan museon alussa, esihistorialliseen aikaan keskittyvässä osassa, on myös joitakin "aktiviteetteja", jotka ovat varmasti lasten mieleen. Siellä pääsee kokeilemaan esimerkiksi fossilisoituneen aineksen painoa kiveen verrattuna, ja lattiassa on kurkkausikkunoita, joista pääsee katsomaan eläinten tassunjälkiä.

Luonnonhistoriallinen museo sijaitsee lähellä San Giacomo dall'Orion aukiota, osoitteessa Santa Croce 1730. Lippuhinta on €8, mutta kannattaa tarkastaa, kuuluuko johonkin alennusryhmään (esim. 6-14-vuotiaat lapset, 15-25-vuotiaat opiskelijat, yli 65-vuotiaat jne.), jolloin lippu maksaa €5,50. Museo on avoinna kesäaikaan klo 10-18 ja talvisin maanantaista perjantaihin klo 9-17 ja viikonloppuisin klo 10-18. Museo on kiinni maanantaisin.
 
Lisätietoja:
http://msn.visitmuve.it/

Ei kommentteja: