sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Carnevale 2013 - viimeinen viikonloppu

Karnevaalien kohokohta on yleensä viimeinen viikonloppu. Se näkyy myös kävijämäärissä, sillä esimerkiksi eilen Venetsiassa oli 120 000 turistia. Tähän lasketaan todennäköisesti vain hotelleissa kirjoilla olevat ihmiset, sillä muutoin lukuja olisi hieman vaikea arvioida. Kuvien ottamiseen tämä ei ole mikään paras hetki, sillä kuvattavien edessä parveilee yleensä ainakin kymmenen muuta valokuvaajaa. Toki pitkällä pinnalla saisi enemmänkin kuvia otettua, mutta itse kyllästyin eilen jo muutaman kuvan jälkeen. Tässä ovat tulokset:
Sirkus

Paljon olisi ollut hauskoja asuja kuvattavana. Erityisesti mieleeni jäivät vihreät lelusotilaat, joilla oli alustatkin mukana. Illan mittaan näkyi myös esimerkiksi legoja, pelikortteja ja m&m-makeisia. Illalla alkoi yhtäkkiä sataa räntää, mikä ehkä hieman vaikutti mielialaan. Onneksi sade ei kestänyt kuitenkaan kovin pitkään.

Tänäisessä ohjelmassa on kotkan lento (volo dell'aquila), josta toivotaan uutta perinnettä enkelin lennon rinnalle. Tapahtuman olisi tarkoitus hieman tasoittaa kävijämääriä eri tapahtumien välille siten, että ihmisillä olisi mahdollisuus valita muutaman eri "lennon" välillä. Näillä hetkillä Pyhän Markuksen kellotornista laskeutuu siis lentopalloilija Francesca Piccinini 1800-luvun asussa. Aamun sumu on sen verran kadonnut, että kellotornin yläosankin näkee taas.

Karnevaalit loppuvat virallisesti ylihuomenna, laskiaistiistaina. Sitä ennen on luvattu maanantain ja tiistain väliseksi yöksi 140 cm vedenkorkeutta. Korkeimman hetken on ennustettu olevan klo 0.50, joten pari tuntia sitä ennen ja sen jälkeen kannattaa olla kumisaappaat mukana, jos aikoo kovasti kierrellä kaupunkia. Tuo korkeus tarkoittaa siis sitä, että 59 % kaupungin pinta-alasta on veden alla. Kaupungin matalimmalla alueella, Pyhän Markuksen torilla, vesi ylettää noin puoleen reiteen. Sinne siis kahluusaappailla.

Ei kommentteja: