perjantai 13. heinäkuuta 2012

Jäätelöä


Italian kesään kuuluu ehdottomasti jäätelö. Sen lisäksi, että kylmä jäätelö tekee hyvää lämpimällä ilmalla, on italialainen jäätelö myös erittäin hyvää. Omasta mielestäni kunnon jäätelöllä voi korvata niin lounaan kuin päivällisenkin. Venetsiassa on suuri valikoima kioskeja, joista voi ostaa jäätelötötterön tai -kipon kävellessä syötäväksi, tai vaikkapa rasiallisen palloja kotiin vietäväksi. Monilla on suosikkipaikkansa, joiden jäätelö on ehdottomasti parempaa kuin muissa paikoissa, tai annokset ovat runsaampia, tai paikka nyt vain on jostain syystä olevinaan muita parempi.

Joitakin vuosia sitten avattiin ensimmäiset Grom-ketjun jäätelökioskit. Gromin jäätelöä hehkutettiin suunnattomasti, mutta itse en havainnut tätä suunnatonta eroa muiden kioskien jäätelöihin verrattuna. Gromin hinnatkin ovat jonkin verran muita paikkoja korkeammat, tosin nykyään eroa ei ole enää niin paljon.

Toissapäivänä haimme Gromista jäätelöt, sillä satuimme kulkemaan paikan ohi. En tiedä, oliko hetki oikea vai valitsinko vihdoinkin täydellisen maun, mutta koin suuren valaistumisen. Gromin suklaa-hasselpähkinäjäätelön (bacio) ansiosta aloin vihdoin ymmärtää, miksi kaikki olivat paikasta niin tohkeissaan. Aivan täydellistä jäätelöä. Pieni kippo maksaa Gromissa € 2,50 ja siihen voi valita kaksi makua, keskikokoiseen saa kolme makua ja se maksaa € 3. Annoskoot ovat mielestäni monia muita Venetsian paikkoja hieman suuremmat.

Gromilla on Venetsiassa kaksi liikettä, ja ilmeisesti kolmatta ollaan avaamassa. Yksi liike on Campo San Barnaballa Dorsoduron kaupunginosassa, toinen Strada Nuovalla Cannaregion kaupunginosassa. Kolmas liike avataan jossain vaiheessa Campo dei Frarille.

4 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Mullakin on lempipaikkani. Tosi kallista kyllà tuo teidàn jàde. Mà saan tààlà vielà eurollakin jàden, mutta lempipaikassani maksaa 1.50 ja se on iso. Tuo Grom on jotain mistà en ole kuullutkaan puhuttavan.
Mà voisin vaikka elàà jàtskillà. Se on niiiiin hyvàà ja aina totean, ettà onhan se aika monipuolinenkin ruokavalio jos aamupalaksi ottaa mansikkaa, lounaaksi suklaata, illalliseksi jogurttia jne jne jne...makujahan on satoja, joten vaihtelevuus on taattu ;)

Tipsu kirjoitti...

Hahaa, meillä on aivan samanlainen ajattelutapa monipuolisen ruokavalion suhteen :D
Ei täällä onneksi kaikkialla ihan noin kallista ole. Yleensä taitaa olla noin 1,50 pallo (kaksi tulee suhteessa hieman halvemmaksi). Olin kahdeksan vuotta sitten pari kuukautta jäätelömyyjänä ja silloin tavallinen hinta oli vielä euron pallo.

Ciacy kirjoitti...

suhteessa hieman halvempaa? Mità sà sillà tarkotat? Siis pallojako? Meillà ei tààlà palloja saa vaan ne on sillà lastalla vaan siihen tòtteròòn "nuolaistu". Taitas olla aika paljon outoa hàvikkià jos mà olisin jàdemyyjà, heh...lòytàs parempiin suihin, heh

Tipsu kirjoitti...

Täällä yleensä hinnoittelu menee juuri pallojen mukaan (yksi pallo = yksi maku). Suhteessa halvemmalla tarkoitin, että jos yksi pallo maksaa €1,50, kaksi palloa maksaa esimerkiksi €2,50, jolloin toisen pallon hinnaksi tulee käytännössä €1.
Taisi kyllä tulla paikalle hävikkiä, kun ensin ystäväni oli siellä töissä ja muistaakseni elin itse yhteensä puolisen vuotta paikan jäätelöillä :)