maanantai 4. helmikuuta 2013

Carnevale 2013 - maschere

Tässä joitakin kuvia tämän vuoden karnevaaleista. Tähän sarjaan olen valikoinut erityisesti sellaisia pukuja, joissa kasvot ovat kokonaan maskin takana. Nämä ovat todennäköisesti niitä pukuja, jotka Venetsian karnevaaleista tulee ensimmäisenä mieleen.
Huomasinkin vasta nyt, että ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassahan ovat samat henkilöt. Paikka ja aika ovat vain vaihtuneet, joten meillä oli näköjään sama matka.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Upeita pukuja!

Olisipa hienoa joskus olla livenä näkemässä noita.

Tipsu kirjoitti...

Näissä puvuissa on mielestäni erityisen ihanaa se, että jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun asti. Ihmiset pukujen takana ovat täysin tunnistamattomia, mutta yksi piirre heitä ainakin yhdistää: loputon kärsivällisyys. He jaksavat aina jäädä poseeraamaan lukemattomille valokuvaajille.

Muutenkin karnevaaliaikaan täytyy Venetsiassa olla erityisen kärsivällinen. Kiirettä ei voi olla, kun ihmismassojen ohi pääseminen toimii hiirenaskelilla. Esimerkiksi eilistä enkelin lentoa oli katsomassa arvioiden mukaan 70 000 ihmistä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että pelkästään yhdellä aukiolla oli tämä määrä ihmisiä. Nopeasti paikasta toiseen liikkumisen voi siis unohtaa ja tuuppimiseen joutuu tottumaan. Oikealla asenteella tästä kaikesta kuitenkin selviää ja voi oikeasti nauttia tästä pukuloistosta myös paikan päällä.