perjantai 8. helmikuuta 2013

Carnevale 2013 - asuja mielikuvituksella

Tässä tulee lisää kuvia viime viikonlopulta. Näissä kuvissa on mielikuvituksellisempia asuja verrattuna niihin perinteisiin asuihin, joista laitoin aiemmin kuvia. Merirosvot tuntuivat olevan tänä vuonna muodissa niin aikuisilla kuin lapsillakin. Näimme esimerkiksi japanilaisen piraattiperheen, jossa niin isä, äiti kuin poikakin oli pukeutunut merirosvoksi. Heistä en valitettavasti saanut kuvaa, mutta tänä vuonna minua ilahduttivat erityisesti nuo samaan sarjaan kuuluvat perheet. Moni pikkutyttö oli edellisten vuosien tavoin pukeutunut Lumikiksi. Se tuntuu olevan tyttöjen asuista suosituin (tai ainakin äitien suosima). Tässä näitä nyt olisi:
Hurja lohikäärme edestä...

ja takaa. Tämä näyttää niin lämpöiseltä asulta, että minullekin sopisi!

Merirosvo löysi kaltaisensa ja yritti saada yhteiskuvaa

Pikku merirosvo uskaltautui kuvaan äitinsä kanssa (tai siis pakotettiin)

Valokuvaaja filmirullineen

Muskettisoturi

Mikä lie, pelottava kuitenkin

Herttakuningatar

Merirosvo mallia Johnny Depp

Johnny Deppit kumppaneineen

Ranskan vallankumouksen jälkiä?

Empulle maatuskoja
Ritarit lepuuttavat pitkän päivän jälkeen
Tällaiset asut kuvaavat ehkä parhaiten nykypäivän karnevaaleja. Perinteisten asujen lisäksi mielikuvitusta käytetään runsaasti ja, aivan kuten vuosisatoja sitten, karnevaalien aikaan kaikki on sallittua. Huomenna toivottavasti tulee otettua lisää kuvia. Karnevaalien viimeinen viikonloppu on nyt käynnissä ja vielä olisi paljon tehtävää ja nähtävää.

5 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Venezian karneevaleissa olis niin hieno käydä!!! Ja wow mikä Johnny Depp sielä näkyikään...Hot!!!

Tipsu kirjoitti...

Toivottavasti pääsette jonakin vuonna käymään! Itse pidän enemmän niistä karnevaaleista, jotka ajoittuvat myöhemmälle kevääseen, kun ei ole niin kylmä. Onneksi kauniita päiviä on riittänyt tänäkin vuonna, tosin täksi viikonlopuksihan on luvattu vuoden kylmimpiä päiviä... Kiva kiva.

Oletan, että tarkoitat tuota merirosvo-Johnnya etkä hatuntekijää ;) Yksi karnevaalien hauskimmista puolista on se, että ihmiset ottavat toisiinsa tavallista enemmän kontaktia. Esim. nuo Johnny Deppit olivat omissa "elokuvaryhmissään", mutta olivat innoissaan ottamassa yhteiskuvaa, samoin kuin ylempänä olevassa kuvassa merirosvopari ja pikkumerirosvo. Karnevaaliasuihin pukeutuvilla on suuri yhteishenki, joka saa hymyn ulkopuolisenkin huulille.

Anonyymi kirjoitti...

toi pieni lohikäärme oli aivan ihana!!! :) pusuja saariselältä pupu!

Annikki kirjoitti...

Hienoja kuvia, niin kuin edellisetkin. Mielestäni vaikuttavin oli tuo giljotiinilla käynyt nainen! Itävallassakin karnevaalin loppuhuipentuma on näinä päivinä, mutta Sveitsin jotkut kunnat käynnistyvät vasta laskiaistiistain jälkeen. Joka seudulla on omia perinteitään. Täällä erityisen suosittuja ovat nk. gugga-musiikkiyhtyeet, jossa kaikki muusikot (heistä suurin osa soittaa puhaltimia) ovat pukeutuneet samanlaisiin värikkäisiin asuihin ja he soittavat rytmikästä musiikkiaan tietoisesti vähän nuotin vierestä, samaan tapaan kuin ainakin ennen TKKn teekkarit.

Tipsu kirjoitti...

Pupu: niin oli! Ihania lomapäiviä Saariselälle!

Annikki: En tiennytkään, että karnevaaleja juhlitaan sielläkin. Italiassakin karnevaaliperinteet vaihtelevat paikan mukaan. Monissa paikoissa karnevaalien kohokohtana ovat liikkuvat "karnevaalilavat", joiden kulkuetta voi seurata tien vierestä. Venetsian historiallisessa keskustassa ei autottomana paikkana näitä tietenkään ole, mutta mantereen puolella taitaa melkein joka kylällä olla omat kulkueensa.