keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tuulipuvut päälle ja menoksiEnsi viikonloppuna Venetsiassa järjestetään sauvakävelytapahtuma nimeltä ”Nordic walkin Venice”. Lauantaina järjestetään tapahtumaan liittyvä neuvontatilaisuus S.Giulianon puistossa Mestressä ja itse kävely tapahtuu sunnuntaina Venetsian historiallisessa keskustassa.

Sunnuntain osuudessa on kaksi vaihtoehtoa. Osallistujat voivat valita 10 tai 16 kilometrin lenkin. Lyhyemmällä lenkillä ylitetään 33 siltaa ja sen aikana voi halutessaan kuunnella oppaan kertomuksia ohitettavista nähtävyyksistä. Pidempi lenkki on ilmeisesti enemmänkin kisa, sillä opastusta ei ole ja reitti kattaa 72 siltaa.

Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa ja mielestäni se kuulostaa hyvältä yhdistelmältä. Urheilua ja kulttuuria (omasta mielestäni) maailman kauneimmassa kaupungissa. Yhdistelmä on sikälikin hyvä, että Venetsiassa tulee aina käveltyä paljon, joten sauvakävely sopii kaupunkiin sitä kautta hyvin. Toisaalta jos muutenkin sauvakävelee, niin tällaiset kierroksethan ovat loistavia kaupunkiin tutustumista varten. Oli kyllä pakko tarkistaa, että näinköhän Venetsiassa, jossa kaikki tuntuu olevan kiellettyä, annetaan ihmisten tuolla tavalla huitoa sauvojensa kanssa. Tieto löytyi helposti: Venetsiassa on pakollista käyttää kumisia sauvasuojuksia, jotta kaupungin katukivetys ei vahingoitu. Eipä yllättänyt ollenkaan.

Tapahtumaan osallistuminen maksaa 20–42 euroa riippuen ilmoittautumisajasta ja siitä, haluaako opastuksen.

Lisätietoja tapahtumasta:
http://www.nordicwalkinvenice.com

2 kommenttia:

siskonen kirjoitti...

Kai teillä on samanlaiset tuulipuvut? <3

Tipsu kirjoitti...

Ei ole, joten täytynee ihan sen takia jättää tapahtuma väliin ;)