sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Muutoksia lentokenttäbussin aikatauluihin

Lentokentän ja Venetsian väliä kulkeva bussi numero 5 on tällä hetkellä poikkeusreitillä, kuten monet muutkin. Matkan varrelle osuu tietöitä, kun raitiovaunua yritetään saada tuotua Venetsiaan, joten osa bussien normaalisti kulkemista teistä on tällä hetkellä pois käytöstä. Numero 5 lähtee päätepysäkeiltä edelleen päiväsaikaan minuutein 10, 25, 40 ja 55, mutta matka-aikaa kannattaa varata hieman enemmän, noin 30-35 minuuttia.

Toinen suuri muutos on se, että nykyään bussin sunnuntaiaikataulut eroavat muista päivistä. Vaporettoaikataulut ovat yleensä samat kaikkina viikonpäivinä, ja lentokenttäbussikin on kulkenut samoilla aikatauluilla ainakin kymmenen vuotta. Kyseessä on siis suorastaan järisyttävä muutos. Sunnuntaipäivisin bussi numero lähtee Venetsian päästä minuutein 00, 20 ja 40, ja vastaavasti lentokentältä minuutein 10, 30 ja 50. Aikaisin aamulla ja myöhään illalla näissäkin on hieman vaihtelua.

Poikkeusreitillä taidetaan mennä myöhään syksyyn asti, joten tämän vuoden matkustussesongin aikana tilanne tulee olemaan tämä. Toivomuslistalla olisi, ettei matkan varrella sattuisi onnettomuuksia, koska kaistojen ollessa rajoitettuja onnettomuus saattaisi helposti jumittaa sekä Mestren että Venetsian liikenteen tunneiksi.

Lisätietoja aikatauluista ja reittimuutoksista:
www.actv.it

Ei kommentteja: