keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Keväistä säätä

Viikonloppuna oli jo selvästi kevättä ilmassa. Lauantaina istuimme Sant'Elenan saarella auringossa koko aamupäivän, ja oli ihanan lämmintä. Vaatteita tuli aivan liikaa päälle, mutta tällä säällä kelpasi kävellä Venetsiaa ristiin rastiin.

Sunnuntaina suuntasimme ystävien kanssa Padovaan. Rentouttava päiväretki, vaikka ystävämme olivatkin myöhässä, joten heräsimme turhaan aikasin ja päädyimme köröttelemään 1h 45 minuuttia puskajunalla* normaalien junien puolen tunnin reissun sijaan. Päivälle ei ollut sen kummempaa ohjelmaa. Käyskentelimme vain rauhassa Padovan keskustassa ja nautimme keväisestä säästä. Lounaaksi söimme eväsleipiä jättimäisellä Prato della Vallen aukiolla, josta kuvia alla.


Oli todella virkistävää päästä hetkeksi pois tavallisista ympyröistä ja nähdä vähän päivänvaloa. Maanantaista alkaen olenkin taas nököttänyt tiiviisti koneen ääressä gradun parissa aivan uudella tarmolla. Aurinkoisesta viikonlopusta jäi käteen energinen olo ja kasvoihin lisääntyneet pisamat. Näitä lisää!

*Puskajuna = juna, joka pysähtyy joka puskassa. Hitain mahdollinen vaihtoehto. Tämä oli vieläpä kiertävä puskajuna, sillä se ei edes mennyt Padovaan suorinta tietä, vaan kiersi puoliympyrän, tai oikeastaan puoliovaalin. Noh, taisi olla viimeinen kerta, kun miehet päättävät aikataulun ja junan...

Ei kommentteja: